Training & coaching

Naast communicatie- en lobbyadvies verzorgt Dröge & van Drimmelen trainingen voor professionals van maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden: de mediatraining en Public Affairs trainingen. Hierbij staan telkens verdieping van vakkennis en vaardigheden en inzicht in de praktische toepassing van belangenbehartiging centraal.

Tijdens de trainingsdag(en) focussen we op het verstevigen van de inzet van lobbyisten en communicatie- en public affairs professionals in zowel Den Haag als Brussel. Na afloop van de trainingen hebben de deelnemers de instrumenten in handen om de belangen van de eigen organisatie effectiever te behartigen.

Mediatraining

Met onze mediatraining zorgen we ervoor dat u als woordvoerder beslagen ten ijs komt. In een praktische training kijken onze adviseurs allereerst naar uw presentatie, krijgt u feedback en reiken we handige tips aan. Aan het eind van de training brengt u het geleerde direct met rollenspellen in de praktijk, eventueel met gebruik van camera. 

Training public affairs

Belangenbehartiging en lobbyen in de Europese Unie

In samenwerking met Instituut Clingendael verzorgen wij een op de praktijk gerichte tweedaagse training belangenbehartiging en lobby in de Europese Unie voor Nederlandse ministeries, decentrale overheden, bedrijven en andere belanghebbende partijen. Na afloop kunt u:

  • de Europese besluitvormingsprocessen beter doorgronden en effectiever beïnvloeden;
  • overtuigend uw belangen verwoorden;
  • een lobbystrategie en communicatieplan opstellen.

In vervolg op deze training kan Dröge & van Drimmelen op verzoek een tweedaags bezoek aan Brussel organiseren waar de geleerde vaardigheden aan de hand van een specifiek dossier in praktijk kunnen worden gebracht. Dit bezoek aan Brussel kan desgewenst ook separaat van deze training aangevraagd worden. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@dr2consultants.eu of +32 (0)2 512 37 22.

"“Het is mijn kracht om cliënten te helpen om hun boodschap in EU zaken effectief over te brengen door de juiste strategie en organisatiestructuur te definiëren.”"
Margreet Lommerts
Directeur Dr2 Consultants